Wat bied de cyberverzekering nu echt?

Terug naar nieuws overzicht
cyberverzekering

Artikel delen:

Vroeger sloten we vaak als eerste een brand-verzekeringen. Die tijd is voorbij. De cyberverzekering is een belangrijkere verzekering. Met name omdat we zien dat er steeds sneller geprocedeerd wordt. Zodra als er persoonlijke informatie op straat komt (bijvoorbeeld al door een gestolen laptop) is er een kans dat de claims volgen.

Daarnaast ontbreekt bij de meesten de kennis hoe om te gaan met een cyber-aanval, hacking, schending AVG-plicht of het versleutelen van je bestanden. De cyberverzekering heeft gespecialiseerde bedrijven waarbij gewerkt wordt volgens een vaste procedure ( Incident Response Plan).

Onderstaand heel kort een aantal zaken (niet uitputtend) van wat er onder de cyberverzekering valt:

– Inbreuk op privacy (ook boetes zijn meeverzekerd)
– Cyber- aansprakelijkheid
– Bedrijfsschade door cyberaanvallen
– Hacker – schade
– Cyber afpersing (ransomware)
– Verlies van geld op een rekening (tot een max van 25.000 euro)

De eisen die verzekeraars stellen zijn afhankelijk van de omzet van uw bedrijf. Mocht u daar vragen over hebben, neem met ons contact op.

Onze ervaring tot nu is dat zeker de grotere uitzend- payrolling- en detacheringsbedrijven deze verzekering afsluiten. De boetes en juridische kosten zijn dan met name de reden voor het afsluiten. In de huidige tijd, met de huidige wetgeving, snelle juridische conflicten en alle software in de cloud, ontkom je er eigenlijk niet meer aan om deze verzekering aan het pakket toe te voegen.

We hebben van verzekeraars ook schadevoorbeelden ontvangen waarbij we zien dat de kosten snel oplopen. Mocht u deze willen ontvangen dan is dat geen probleem. Vraag ze bij ons op. Dit kan via onze contactpagina.

M.vr.gr.

Marten Bogmans RAiA

Meer nieuws

Leveringsvoorwaarden vs contractvoorwaarden. Kijk goed uit !

Als adviseur krijgen we bijna wekelijks voorwaarden die door opdrachtgevers/ inleners worden opgelegd aan onze...

Lees meer

Unieke aansprakelijkheids- verzekering voor ‘flex’-branche

Het is uitzenden-verzekerd gelukt om in samenwerking met een grote verzekeraar een uniek product in...

Lees meer